Muszáj kalózok

Pierrot: Muszáj-kalózok – kalandok a Karib-tengeren

meseregény 5-12 éveseknek

Megjelenés éve: 2016

Kiadó: Alexandra kiadó

Ismertető

Lázadás tör ki egy brit kereskedőhajó fedélzetén. A becsületes hajókapitányt és ifjú, kalandvágyó barátját a legénység egy aprócska lakatlan szigetre száműzi, s ezzel kezdetét veszi csatákkal, ágyúszóval, rejtélyekkel teli utazásuk, melynek során gyönyörű karibi tájakon kell helytállniuk a legváratlanabb helyzetekben is. Vérbeli kalóztörténet zsarnokságról és becsületről, bajtársiasságról, az őszinte barátság és az igaz szerelem erejéről.

A Muszáj-kalózok Pierrot első meseregénye, melyet a kisfiával való közös játék során rögtönzött történetek ihlettek. Hőseit az illusztrációkon Playmobil figurák jelenítik meg, Playmobil elemekből, játékokból felépített környezetben. A könyv boltokba kerülése (2016 karácsony) történetesen egybe esett Pierrot szintén kalóz-ihletésű, Irány a Kincses Sziget! című társasjátékának megjelenésével. A kettő azonban – a kalózos környezetet leszámítva – teljesen független egymástól. De a Muszáj-kalózokból is született önálló kártyajáték, prototípus formájában – maga a játékterv 2021-ben, más tematikával valósult meg Rumini – Hajónapló címmel, a Rumini regények hőseivel. Ez a Pagony kiadónál jelent meg, akárcsak a Muszáj-kalózok második, 2020-as kiadása.

A mesekönyv első kiadása a Playmobil kizárólagos magyarországi forgalmazója, a Piatnik Budapest Kft. támogatásával készült, az exkluzív példányokhoz ajándék Playmobil figura is járt.